söndag 3 oktober 2010

Loppis

Nu är vi grymt trötta. Har varit hela dagen på Vårbergs loppmarknad och sålt gamla prylar. Det var ett äventyr i sig. ;) Svärföräldrarna hjälpte oss så vi började dagen med att bjuda dem på frukost kl 08:00.


Till frukost hade vi ägg, bacon, bönor, toast, färskpressad appelsin juice, kaffe och muffins. Så efter en bastant frukost för att orka med dagen åkte vi i väg med två bilar fullastade med prylar. Skulle kunna säga att mycket är onödiga prylar också. Saker från mitt första egna hem för många herrans år sen. Dubbla saker för vi båda hade tallrikar, glas, muggar osv när vi flyttade i hop. Och vi flyttade i hop för 7 år sedan!

När vi kom dit var det en snäll herre som hjälpte oss väldigt mycket. Han packade upp våra saker osv. Tydligen så är han där varje vecka. Så på slutet av dagen fick han lite prylar av oss och han verkade jätte glad. Först ville han betala men jag vägrade för han hade varit så snäll. Han tackade och sade att det är klart man hjälper gravida kvinnor. :)

Det fanns verkligen mycket olika människor och prylar där i en härlig kompott. Alla möjliga åldrar och påbrå och alla var glada. Visst fanns det också de som ville pruta på redan helt absurt låga priser. Vi sålde det mesta mellan 5-100 kr. Alltså löjligt billigt men det gjorde att vi tjänade en hacka och samtidigt blev av med vissa saker. Men tyvärr har vi fortfarande 2/3 kvar så vi får åka dit igen.

Så lite tips till er som vill sälja på loppis:

- Ha inte för mycket prylar med er. Det blir lätt för rörigt och ofta är borden man hyr väldigt små.
- Man behöver inte ta fram alla likadana muggar utan det räcker med att man ställer fram några och skriver en lapp där det står hur många det finns och hur mycket det kostar.
- Organisera bordet så att muggarna står för sig och elektronik för sig.
- Ha med en massa plastpåsar och växel.
- Ta gärna med fika om ni inte är många så att ngn kan gå och handla.
- Var redo på att folk prutar mycket. Men ha ändå inte för höga priser för då går de bara iväg.

Så nu är vi utslagna. Jag ska bara laga middag, Mac and cheese med ungsbakade kyklingklubbor. Sen så ska vi basta och bara mysa.

2 kommentarer:

sara - mamma till wilda sa...

Va kul med loppis. Synd att Ni fortfarande har så mycket kvar bara, men bättre än inget ju.

Vilken start på dagen för er del. Gott med riktig frukost

Bild kommer imorrn. Nu ska jag mysa med familjen =)

Anna-Gravid sa...

Kul med loppis! Trist bara att ni fick släpa så pass mycket med er hem igen!

Ja om du gillar Dust it tycker jag definitivt att du ska testa denna!

Ha en fortsatt skön kväll! kram