torsdag 10 februari 2011

Fått på posten

Beställde lite saker på nätet i helgen och har redan fått hem dem. En "registreringsskylt" från skyltexpressen till Lovisas barnvagn och lite nappar från namnnappen.


Ljuddämpare... ;)

Nappen accepterades av dottern och den utgör sin funktion som beskrivningen säger ;)

20 kommentarer:

Becca-Mamma till Ellen sa...

Haha klockren text på nappen :) Stora kramar på er godingar!

Linda sa...

Jag skulle aldrig våga ha ett sådan registreringsskylt då min mamma jobbar på en anstalt för sexualbrottslingar. Har hört alltför många skräckhistorier för att "outa" mitt barns namn och personnummer för offentligheten.

Keeya sa...

Linda: Tack för omtanken och jag satt och funderade en stund på det du skrev. Talade lite med maken och vi kom fram till att vi har redan bilder på henne i facebook och i bloggen där man ser hennes fulla namn plus födelsedatum. Tror det skulle utgöra större fara för henne. personnumret kommer jag aldrig skriva ut. Däremot är det väldigt lätt att få reda på de fyra sista siffrorna idag. Sen tyvärr är det oftast så att barnen råkar illa ut i närkretsen, alltså kanske en kompis, granne, lärare som inte kan hantera sina lustar. incest är vanligare än vad vi tror. Jag skulle bli galen om någon rörde min dotter på det sättet. Återigen tack för omtanken och ha en trevlig kväll.

teddy sa...

Hahaha jag garvar ihjäl mig. Grym text på nappen. Klockren ju och stämmer sååå bra!!!
Härligt att UVI´n verkar ha gått över av sig själv. Barn brukar vara grymma på att göra sig av med infektioner. Tur det!
Snygg skylt också.
De är så fräcka.

Trevlig kväll på er.
kram ifrån oss

Karin sa...

Ehm, inte för att vara sån.. men det står bara förnamn och födelsedatum. Hur skulle det kunna vara skadligt?

Karin sa...

Förresten kallar vi den "mute-nappen"

Anonym sa...

rolig text på nappen!

i min lilla lilla värld sa...

hahahaha Shit vad bra med napparna!!

madde sa...

Ja super mysigt med babysim <3 vad stor hon börjar bli nu din tjej! Grymt vad de växer, Hugo blir 5månader om en vecka.. Ska ni döpa Lovisa?? Kramis

Åsa sa...

Ja men jag har hört skräckhistorier där pedofiler kunnat använda barnets namn till sin fördel. Barn kan faktiskt tro att det inte är en främling när en vuxen vet deras namn!! Tur det är upp till var och en att välja om man behöver berätta för omgivningen vad ens barn heter och när hon/han föddes.

liw sa...

Gillar napparna, bra mycket trevligare än dem med namn på ;-)
Tack vännen!

HOppas ni får en fin start på helgen!
kram

Stina sa...

Jätte rolig napp! Hihi. Ha en bra helg. Kram

Keeya sa...

Åsa: Ja så är det säkert. Men oftast är det folk i barnens omgivning som är de farligaste. Jag har många vänner som har under sin barndom blivit antastade just av någon bekant till familjen eller någon lärare. Det är förskräckligt att sådant kan hända och vi får vara uppmärksamma hela tiden. Som du skriver så väljer man själv vilka åtgärder man gör för sitt barn för att det skall känna sig tryggt. Det är ett jobbigt ämne men samtidigt viktigt att tala om. Jag har ju funderat mycket på att min blogg är öppen och vem som helst kan läsa den. Men min blogg är inte stor iaf. Men jag kommer att göra allt för att Lovisa skall vara trygg. Kram till dig och hoppas ni mår bra.

Linda sa...

Absolut är det oftast personer i barnets närhet men det finns ändå "äckel" så att säga i omgivningen som gör sådant mot barn de ej har någon relation till. Verkligen ett ämne som skapar debatt och alla gör som dom själva vill. Jag har valt att inte ens ha bilder på min son offentligt på tex Facebook för att skydda honom. Ville hur som helst bara dela med mig av mina farhågor! :)

Trevlig helg!

Kramkram

Keeya sa...

Linda: Ja men det är bra att du delar med dig om dina farhågor och jag uppskattar det. Det är som sagt ett ämne som skapar debatt för vi vill ju skydda våra barn. Det är sunt att det skapar debatt för då bevisar det ju att vi bryr oss om. Sen är det upp till var och en att sätta sina gränser. Det är ju inte heller lätt att alltid veta vad för åtgärder man skall göra för man vill ju leva normalt men samtidigt skydda. Knepigt det där. Synd att världen inte är en söt liten bubbla där alla är snälla och alla mår bra. Trevlig helg tillbaka och kramen :)

Anna-Mamma till Kevin sa...

Herrejösses! Inte tror jag att en vagnskylt på något sätt skulle "förenkla" (?!!!!) för en pedofil. Visst han/hon kan ju läsa barnets namn på vagnen men är vagnen i närheten utav barnet är med största säkerhet föräldern det också!

Önskar er detsamm, en fin helg! KRAM

Maria sa...

Vad stor hon blivit, din fina flicka =) Och vad roligt med nappen!

donken sa...

hahaha! love it! nappen där. Vi kallade Vincents nappar för det förr. Nu pratar han ju istället för o skrika när han vill nåt. ;)

är ni finska? :o (jag är 25% finne) töff skylt hon fick iaf! :D
pössen!

Linda sa...

Men herregud alla har väl rätt till en egen åsikt angående barnvagnsskyltarna. Vill du ha en så har det för all del, jag väljer att INTE ha det. Ser ingen som helst anledning att omgivningen vet mitt barns namn och födelsedatum. Dom som behöver veta mitt barns namn och när han är född vet det!!

Keeya sa...

Linda: Jag antar att du inte läste min senaste kommentar. Alla har rätt till sin åsikt vare sig det är för eller emot. Hoppas du har en trevlig helg.