söndag 25 december 2011

God Jul allihopa!

Hoppas ni alla har haft en underbar jul. Det har vi. Det började med att vi tittade på sista avsnittet av julkalendern och frukost. Sen var vi tvungna att städa och fixa det sista innan våra gäster skulle komma vilket vi också hann med precis. Jullunchen inmundigades innan Jani var tvungen att åka iväg till jobbet. Eftermiddagen spenderades med att laga julmat. Jag gjorde julsallad medan Lovisa, Anders och Gonnie bakade pepparkakor. Eller ja Lovisa åt mest av degen... Hon hann också med att tömma julgranen på dess kulor och kasta ner dem ner för trappan. Omkullvällt blev den stackars granen också. Vi köpte bara 2 julklappar till henne men hon fick en massa fina julklappar utav släkt och vänner. Lite överväldigande mycket för en sån liten.

Julmiddagen blev som den skall, alltså god. Jag lagade själv finsk julmat och den blev lyckad. Gonnie kom med nederländsk julmat bestående av hare, julbröd och våfflor. Vi hade så många olika rätter att vi bestämde oss för att spara vissa tills idag.

Kvällen spenderades vid öppna brasan med varsin glögg i våra händer. Själv vilade jag på renfället njutandes av värmen från brasan. En skön och god jul med andra ord.

1 kommentar:

Mira sa...

Gjorde du en massa lådor och grejer till julen?
Vi har alltid morotslådor etc fast jag äter inte det.. ;-)
Men däremot är karelska piroger med äggsmör ett måste på vårt julbord. Stackars mamma står och gör iordning hur många piroger som helst, de hemmagjorda är allra godast ♥. Har till och med fått maken att gilla piroger med äggsmör, hihi