söndag 15 juli 2012

Veckan som har varit

Den här veckan har pappan i familjen varit ledig. Vi hat hunnit med en massa. Umgåtts med vänner, badat, shoppat, ätit ute och så klart det de tråkiga vardagssysslorna.

Lovisas hår har vuxit så mycket så hon har börjat med spännen. Vi tog alla TBE vaccin och efter det fick hon som belöning själv välja vilka spännen vi skulle köpa. Hon har också börjat att säga tre ordsmeningar. Det är mest på svenska men vissa ord är alltid på finska. Hon förstår både svenska och finska lika bra. Meningar hon säger är: mamma kom hit, mamma/pappa/Hajje sitta här, jag är hungrig osv. Hon har många egna ord också: pammiii är boll, nappii är napp. Hon är lite rolig på det sättet att hon kan byta ord efter ett tag. Hon pratar också en massa rapakalja och mycket snackas det. Sen så är hon en liten hjälpreda. Hon torkar tex Harrys mun om han har kräkts, torkar golvet om han har kissat och en massa annat. Hon har blivit så stor nu.

Harry utvecklas han mer och dagarna börjar få lite mer rutiner. Han skrattar nu när vi skrattar. Ler ofta och vill vara med oss. Han är en snäll kille som är nöjd om han får vara nära oss men ändå själv. Han tar tag i sina leksaker i babygymmen. Japp han har två, en uppe och en nere. Vändningsförsök övas på för fullt och han roterar som visarna på en klocka. Men att ligga på mage är ingen höjdare.

Nu blir det en bildbomb från veckan som har varit.

1 kommentar:

Jenny sa...

Vilka härliga bilder på barnen. :-) Ser glatt och trevligt ut. :-)