lördag 29 december 2012

Harrys första Jul

Den här julen har varit fin på många sätt. det var Harrys första jul och han har tyckt om det mesta. Speciellt tyckte han om granen. På morgonen gick när vi hade vaknat gick vi ner till vardagsrummet för att titta på granen och se vad tomten hade lagt under den. Vi valde att ge de flesta av klapparna på morgonen för vi skulle vara så många på kvällen och många kusiner. Vi kände att det skulle vara lugnast så för alla barnen.

Lovisa var först lite sur och skeptisk, hade velat ta på sig en klänning på en gång. Men sen när hon såg granen och alla klapparna mjuknade hon upp och blev glad. Harry blev glad för sina klappar han med. Eller vi blev alla glada för våra klappar, barnen, jag Anders och mormor.

Efter lunch åkte vi till julkyrkan. Vi hör inte till kyrkan men min vän är präst och hon höll en finsk gudstjänst och jag vet att min mamma skulle uppskatta det. Det uppskattades utav oss alla, till och med Anders som inte förstod mycket. Men Sanna är ingen vanlig präst utan en väldigt bra sådan.

Vi kom hem lagom till Kalle Anka och Anders bror kom med sina barn nästan samtidigt med oss. Barnen tittade på Kalle Anka medan vi fixade med julmaten. Mamma hjälpte till mycket och lagade julskinkan på finskt vis. Hon lärde Anders så att han kan göra det hädanefter. Syrran och hennes barn kom till middagen och barnen satt så snällt och åt fint vid barnbordet. Tror vi alla föråt oss...

Efter middagen kom jultomten, eller tomten kom aldrig in utan stod på altanen och vinkade. Årets tomte var barnens ena kusin och det gick hem hos de andra barnen. Fast vi hade gett de flesta klapparna på morgonen var det en hel drös med klappar ändå. Barnen var i extas.

På juldagen kom svärföräldrarna också över på jullunch. Så då var vi alla som var på julen och så dem också. Fullt hus med andra ord.
Mamma titta jag fick en bil


Harrys första julklapp


Barnen fick en spis i julklapp. Harry är fortfarande för liten men Lovisa har verkligen älskat den. Hon lagar mat varje dag.

Den julkulan måste jag bara ha! Burken bakom honom fick vi av min mamma. Det är en burk för tvättmedel som jag har länge suktat efter. Blev så glad för den och nu får vi köpa lite till burkar.

Julfin kille. Västen fick han av mormor.

Julskinkan

Gott med julmat.




Harry brukar ha en lustig stil när han ska dricka ur flaskan...

 Julen har också bestått av sjukdomar. Lovisa, Harry, Anders och mormor blev alla förkylda med hög feber. Barnen hostar och snörvlar fortfarande stackarna.

2 kommentarer:

Ellan sa...

God fortsättning och krya på er kramar i massor. Så fint och mysigt ni verkar ha haft med god mat, sällskap och kärlek. Gott slut 2012 & Gott Nytt År 2013 önskas till er!!!! Kramisar

Estelle sa...

Ni ser ut att ha haft det mysigt i jul! Gott nytt år på er!!!! Kramar