lördag 14 februari 2015

Såstaholm

Maken överraskade mig med en övernattning på Såstaholm. Vi började kvällen med vinprovning och fick lära oss mycket om viner och dess historia. Vinerna vi fick prova var en vit från Australien och en röd från Frankrike. Båda var väldigt goda men vår favorit är vitt vin och Australien faktiskt ett av mina favorit länder när det kommer till viner. Vi fick lära oss att jorden är väldigt bördig och klimatet perfekt för vinodling i Australien så därför har de druvor som gör fylliga, fruktiga men även syrliga viner.
Sen nästan direkt efter vinprovningen var det middag. Maten var otroligt god och topp 3 utav ställen vi har ätit på. Mycket olika smaker var det. Förrätten var deras tappning på löjroms toast, middagen var oxfilé och efterrätten dessertbord. Servicen var också väldigt bra, det märks att personalen trivs på sitt jobb. 
Vårt hotellrum var litet och charmigt. Hotellet är inrett mestadels i gammal stil och samtidigt fått in lite modern tuoch. Precis i vår smak.

Vi somnade tidigt för vi har varit sjuka så länge och hade jobbat. Men då vaknade vi även tidigt och fick därför njuta länge utav den underbara frukosten. Bland dem bästa hotellfrukostar jag har ätit. Efter frukosten åkte vi och fikade och handlade lite barnkläder. Snart ska vi ut och äta på restaurang med svärföräldrarna. 
Maten och vinet på Såstaholm är till största del ekologiskt. Frukosten var blandat med både nyttigheter och vanlig. 

Inga kommentarer: