måndag 10 augusti 2015

Helgen som har varit

I fredags efter att vi hämtade barnen gick vi ner till vårt lokalcentrum för att hämta ut lite paket och passade på att köpa lite glass till barnen. Jag har laktosintolerans så jag skippade glassen. På kvällen hade vi biokväll och tittade på Dumma mig 2 vilket var väldigt uppskattad utav hela familjen. Och såklart åt vi popcorn till filmen.

På lördagen hjälpte barnen mig med lunchen medan Anders var ute och sprang. Jag kan ju inte springa ännu för ryggen gör fortfarande ont, inne på tredje veckan nu. Jag lagade omelett med färska grönsaker och avokad/kesoröra. Barnen fick potatisbullar som de stekte själva. Jag blev riktigt impad hur duktiga båda var. De vände själva, även Harry vände potatisbullarna som om han aldrig hade gjort annat. 

Efter lunchen åkte Anders till jobbet och jag och barnen åkte till Hammarby sjöstad för att hälsa på syrran och hennes barn. Vi tog sen färjan över till Henriksdalskajen. Därifrån promenerade vi, sakta för min rygg, till en ny rolig lekpark.
På vägen såg vi en polisbåt med poliser i. Det var väldigt spännande enligt Harry.
Lekparken är en imitation från hur Lugnet (som Hammarby sjöstad hette förr) såg ut innan det blev ett bostadsområde. Jag kommer faktiskt ihåg hur det såg ut på 80-talet för vi bodde på Henriksdalsberget då. Vi åkte ner ibland för att byta däcken och vi cyklade genom när vi cyklade till skolan när vi gick i högstadiet.
Harry älskade lyftkranen som han kunde ratta runt med. Den snurrade när han rattade och den hade andra roliga spakar att dra i.
Min systerdotter Laura undrade hur snurrtelefonen funkade ;) Inser samtidigt hur gammal en är som faktiskt själv växte upp med en sådan innan knapptelefonerna blev vanligare.
Till och med köket ser gammalt ut men i barnformat.
Gammalt våffeljärn.
Dysterdottern har vuxit om mig.
Efter lekandet gick vi till Stockholm Tapas för att äta middag. Jag älskar verkligen deras tapas!
Barnen fick äppeljuice som såg ut som drinkar ;)
Efteråt promenerade vi tillbaka till syrran men innan det köpte vi godis till alla barnen.
Vi gick på mina gamla kvarter. Här har en solat många gånger och även ätit flera middagar.
Vårt gamla hus syns i bakgrunden. Det med rosa dekorationer.
Sjöstaden är verkligen vackert på sommaren.

I söndags åkte vi hem till min kära gamla vän Mella. Vi ses alldeles för sällan för vi bor för långt ifrån varandra. Men Mella är en fin vän som bryr sig om sina vänner. Hennes söner och våra barn lekte så bra tillsammans. Barnen hade jätte kul. Vi blev först bjudna på en god lunch och efteråt åkte vi till stranden för att bada allihopa innan vi behövde åka hem igen för Anders skulle jobba natt.

1 kommentar:

Ellan sa...

Åhhhh vad fint, vilken lekpark. När vi pratade om att bo i stora staden lockade hammarbysjöstad en del. Stor kram till er och du stora krya på dig kramen💛