onsdag 30 september 2009

SKOLBARN SOM INTE MÅR BRA

Skolans ersättningssystem drabbar utsatta elever

Publicerat i dag. 09:56

Många utsatta elever i Stockholms grundskolor får inte det stöd de har rätt till. DN.se:s granskning visar att skolans ersättningssystem erbjuder ett svagt rättsskydd för elever med diagnoser som adhd och Aspergers syndrom.

Källa: dn.se Länk: http://www.dn.se/sthlm/skolans-ersattningssystem-drabbar-utsatta-elever-1.963927


Tycker att det är förskräckligt att man inte satsar på barnen. Har själv upplevt på nära håll hur ett barn blir åsidosatt i både dagis och skola. Bara för att detta barn är sen i utvecklingen. Ingen har brytt sig om barnet, hon har bara fått lite extra resurser efter föräldrarnas påtryckningar. BVC har inte direkt satsat på att undersöka varför barnet är sen i utvecklingen. När barnet sen ska börja 0:an görs några så kallade undersökningar av en psykolog som inte orkar ge barnet sin tid till att utföra uppgifterna. Inga neurologiska undersökningar görs utan barnet blir klassat som lätt utvecklingsstörd.

Tycker att detta är skrämmande då jag är säker på att om hon hade fått från första början hjälpen, stödet och ha fått gå genom adekvata undersökningar så skulle hon ha i dag vid 7 års ålder kommit mycket längre i sin utveckling. Istället har vi nu en mamma som bryter ihop, en stora syster som axlar ett stort ansvar för att ingen ska vara elak mot lillasyster och ett flickebarn som har blivit totalt missförstådd och åsidosatt av systemet.

Inga kommentarer: