torsdag 29 april 2010

Komplikationer av graviditeten

För två veckor sen fick jag begynnande huvudvärk. Den huvudvärken blev hela tiden bara starkare och starkare. På fredagen kräktes jag, lördagen och söndagen grät jag av smärta. Inget jag gjorde hjälpte. Försökte sova med huvudet högt och maken fick hjälpa mig med alla kuddar. Kunde knappt röra på mig. Så tillslut på söndagen åkte vi in till gynakuten. Det visade sig att jag hade högt blodtryck. Bebben verkade må bra iaf när vi tittade med ultrat. Vad h*n hade vuxit sen sist vi kikade in. :) Jag lades in över natten och fick en massa mediciner mot smärtan. Fick dexofen och en voltaren spruta. Lite nojjig är man ju hur den lilla ska ta alla mediciner men man måste ju lita på doktorn. Blodtrycket var nästan hela tiden 149/104. Nästa dag fick jag åka hem om jag hade fått en tid till återbesök på specialist mödravården. När jag kom dit så hade jag fortfarande högt blodtryck. Tydligen är det något släktfel vi har för både äldsta syrran och min faster hade haft samma besvär under deras graviditeter. Men de har fått friska barn så jag oroar mig inte för mycket. Jag har ingen havandeskapsförgiftning vilket är tur. Så doktorn satte in mig på blodtryckssänkande och blodförtunnande mediciner.

Men förra fredagen fick jag stört näsblod och fick åka in till akuten igen. På sös hade de ingen öron näsa hals doktor på helger så det kunde bara stoppa in en massa tussar i näsan på mig. Just då skulle man ju vara gräsänka också för maken hade åkt till Finland på svensexa. Med mina killkompisar dessutom! Men det löste sig till slut. Fast i måndags började det igen. Var bara att åka in till KS som har öron näsa hals på jourtid. Vi fick vänta i nästan fyra timmar. Sen brände de på två ställen. Vi blev så hungriga när vi väntade på akuten att vi var tvugna att åka till Max för att äta hamburgare när vi äntligen fick åka hem. Hehe så är det väl att vara gravid ;) Maken äter han med... ;)

Nu ska jag springa både på specialistmödravården och vanliga MVC. Ska också gå på flera ultraljud för att se om blodflödet är som det ska i moderkakan. Ska till doktorn igen nästa vecka för just nu är jag sjukskriven. Hoppas bara skruttan mår bra och växer som den ska.

2 kommentarer:

Alma och vi sa...

Men vännen då!!! Skönt att bebben verkar må bra i alla fall men stackars dig som ska må så! Hoppas att läkarna lyssnar dig och ger dig den hjälp du behöver men framför allt ska du lyssna på din kropp!!!

Lycka till, tänker på dig!

Kram!!!

Keeya sa...

Tack gumman! Ja de lyssnar väldigt bra faktiskt och doktorn sa flera gånger att det här måste vi behandla och följa upp. Först verkade det som att hon var en surpuppa men det visade sig att hon är väldigt mån om sina patienter. Skönt :) Tänker på dig med kram