torsdag 1 april 2010

Några gamla blogginlägg...


Skrivet 27/3-10 Tredje ultran! :)

Jag har haft sån tur att jag har fått se en tredje ultra på den lilla fast jag är bara i 12:e veckan. Även fast vi inte har haft ngra problem. Nu sista gången var jag hos doktorn för att prata om min grundsjukdom och ta cellprovet. Då frågade hon om jag ville se ultraljud och det tackar man ju inte nej till! Så jag fick se lillen som for runt som om den gick på speed ;) Vispa med armar och ben och gjorde kullerbyttor :) Mammas hjärta smälte. Nu går jag bara omkring och tänker på det och fnissar för mig själv :)

Något som har varit lite jobbigt är att jag har fått lite mer illamående de senaste veckorna. :( Hoppas det går över snart. Har också köpt mina första mammabyxor och är så nöjd med det. :) Skönare byxor får man leta efter... Kram på er...

Skrivet 24/2-10 Längtar!!!

Jag längtar så till vecka 12! Jag vill kunna berätta för alla att jag är gravid. Vill inte dölja att magen är svullen, vill heller inte höra att jag har gått upp i vikt utan att kunna förklara värför. Nu är det inte så att jag har gått upp i vikt på vågen men jag har svullnat upp lite. Speciellt på brösten, har nu F-kupa!!! (hur ska det sluta? Två hinkar som jag får knyta ihop?) Jag är inte speciellt stor heller... Oh jag längtar att jag får ha på mig thighta kläder och att magen putar. Men mest av allt längtar jag till att man kanske kan vara lite mindre orolig för missfall...

Skrivet 17/2-10 Fick se pluppen!!!

Var hos gyn idag. Gick dit direkt efter nattpasset och konstigt nog var jag inte alls trött. Jag hade bokat tiden innan jag blev gravid så jag tänkte att jag går ändå. Så glad att jag gjorde det. Min gynekolog är en äldre super gullig dam. Fattade tycke för henne direkt. Och ja jag är kinkig med val av läkare. Om jag inte gillar ngn byter jag bort denna på en gång. Jag har ju jobbat med många läkare så jag vet vad jag vill ha. Men min gynekolog hon är söt och henne vill jag ha länge.

Gynekologen gjorde ett vaginalt ultraljud och då fick jag se lilla pluppen. Ja pluppen för h*n är så liten. Hon tyckte sig se hjärtslag men tydligen är pluppen yngre än vad jag trodde så det syns inte så mycket än. Pluppen ligger iaf där h*n ska ligga, alltså i livmodern . Gynekologen sa att jag får komma tillbaka nästa vecka för att göra ett nytt ultra och maken ska få följa med. Hon sa att då har vi chans att se mer. Jippii! Jag längtar!

Vi diskuterade också lite om min grundsjukdom och hur underbart att jag kunde bli gravid så snabbt fast jag har en sjukdom. Jag har en godartad tumör i hypofysen och den påverkar mina hormoner. Helt ofarlig, kan bara vara lite besvärlig speciellt om man vill ha barn. Jag ska antagligen gå hos specialist mödravården. Vi får se vad min doktor säger. Jag längtar så till vecka 12 och hoppas innerligt att allt ska gå bra.

Inga kommentarer: