tisdag 18 december 2012

Turkiet

Nu äntligen ska jag skriva om vår Turkiet resa i September. Resan ner gick smidigt och båda barnen var så snälla på flyget. Lovisa underhöll sig med iPaden och Harry sov en del. När vi väl hade landat hade vi en två timmars transfer till Hotellet och det är kanske inte helt optimalt med två små barn. Men det gick bra det med.

Första natten på hotellet var inte den bästa. Vår AC på rummet fungerade inte, vi hade rummet mot ett annat hotel som spelade hög musik och det var väldigt svår framkomligt med en barnvagn. Anders försökte att få dem att göra ngt åt ACn men de sade att det inte fanns ngt att göra. Vid det laget var jag så arg, trött och varm och Harry gallskrek utav värmen. Tog honom på armen och gick ner till receptionen och sa vänligt men bestämt att vi måste ha en AC som fungerar. Vi har ett spädbarn med oss och de är känsliga för extrem värme och funkar inte ACn snart kommer vi att behöva åka in till sjukhuset med honom. Då blev det snabbt en ändring och vi fick ett nytt rum som var svalt. Haha en arg mamma som skyddar sina barn är inte att leka med ;)

Det var ett all inclusive hotel vilket var skönt när man har två små. Behövde inte tänka på så mycket utan gick bara och åt. Maten kanske inte var så upphetsande direkt men helt ok och vissa rätter var godare än andra. Lovisa åt mest pommes frittes men vad gör det på semestern. Fast vi gjorde misstaget att ge henne juicen för vi tänkte att det är bra att hon dricker mycket. Det var ju värsta sockerkicken och hon blev lite smått skogstokig och ville gärna trotsa. Men direkt när vi tog bort den så blev det lugnare.

Vi höll oss mest till polen och några gånger gick vi till stranden. Lovisa och Harry älskade att bada. Lovisa hoppade helt orädd i vattnet om och om igen. Folk skrattade och fotade henne. Flera kom fram och pratade med oss för de tyckte att barnen var så söta. Kommer speciellt inte att glömma två ryska tanter. De kunde inte mycket engelska men de tittade alltid på oss och log och visade tecken på att barnen var så fina och att vi var en fin familj. Heheh man kände sig faktiskt lite utstirrad och generad...

Vi pratade också med flera familjer och det var trevligt att träffa på olika folk. Sista kvällen var det turkisk show och det uppskattades utav damen. Hon sprang till en trapp med de andra barnen för att titta. Det är första gången hon har velat gå ifrån oss för att vara med andra barn.

Det blev inte så mycket shopping men köpte lite till barnen och några presenter. Jag fick gå på Hammam vilket var skönt och vi klippte oss allihopa. Var första klippning för Lovisa. Anders och jag tog med oss två böcker var för att läsa. Hmmm lite väl optimistiska av två-barns föräldrar för vi öppnade inte en enda bok. Det var tufft ibland men resan var värd det och vi har goda minnen från det. Lovisa pratar än i dag: Äta kass, bada vatten och hoppa vatten. Varje dag pratar hon om Turkiet.














2 kommentarer:

maria sa...

Så härligt!
Jag längtar efter att åka utomlands igen :)

Jenny sa...

Ser väldigt härligt ut! :-)
Ja tänk vad man får bråka ibland för att få "rätt". :-)
Kram på er och ha en härlig jul!