tisdag 1 februari 2011

Snabb tillfredsställelse...

Det verkar folket sträva efter idag. Allt skall ske så snabbt, man skall konstant få kickar och livet kan aldrig vara vardag.

I vårt samhälle får vi idag allt så snabbt, det är bara att kila ner till 7eleven när man känner att man behöver något gott. Slå på tv:n för att underhålla sig men då gnäller man oftast att det inte kommer ngt bra på tv fast man har kanske 70 kanaler. Informationssökningen sker snabbt genom internet, dock så hamnar många på fel sidor och således får kanske inte så tillförlitlig information. Vi är ständigt uppkopplade till nätet, mobilen, mejlen osv.

Om man har ont förväntar man sig att smärtan skall försvinna på en gång. Nej jag säger inte att man skall ha ont i onödan men om man har brutit ett ben så gör det ont tyvärr. Om vi känner oss låga någon dag försöker vi snabbt tillfredsställa oss på något vis. Om man inte hittar sina prylar åker man och handlar nya istället för att leta upp de gamla. Om förhållandet känns jobbigt ett tag så byter man relativt snabbt bort sin partner istället för att jobba på det. Tror det är därför recepten på lyckopiller har ökat markant.

News flash, livet är inte alltid en dans på rosor! Det kan vara förbannat jobbigt ibland. Men då finns det alltid någon annan som har det värre. Finns de som inte ens har skor att gå med och ändå går vi och handlar nya till oss för att vår skor råkar vara 2010 års modell när vi istället vill ha det senaste. Även om dessa skor är identiska. Alla får kämpa sig genom tuffare tider ibland tyvärr och livet blir till det man gör det till. Alltså var glad för det du har istället för att sträva efter det du inte har.

3 kommentarer:

Anna-Mamma till Kevin sa...

Ja visst är dom! Himla prisvärda också (39:-/st)

Håller med dig i det du skriver!

KRAM

Liw sa...

True true. Lite läskigt att vi aldrig stannar upp och är nöjda. Varför inte njuta av det vi har och glädjas istället för att hela tiden söka nya och bättre saker och kickar.

stor kram!

teddy sa...

Mycket väl skrivet. Jag tycker verkligen det samma.
Tror att allt i dagens samhälle har blivit så lätt att tillfredställa att när man verkligen behöver hjälp så får man en kalldusch av hur verkligheten ser ut.
Jag kallar dessa människor för alvedonbarnen. Allt ska gå och bota.
Inte konstigt att det dyker om nya diagnoser hela tiden.


Hahah min man blir också lite konstig när det kommer till bajsblöja. Han andas genom munnen- men det vill kan inte erkänna själv :)

Luktar ju inte rosor direkt. Hahaha.

Hoppas det blir bättre här efter 12 veckan.....

kram p åer och ha en fin dag