Har fått smak för grytor. Än så länge har jag bara använt mig utav kastruller men Anders har beställt hem en gryta som jag väntar på med spänning. Gjorde i förrigår en köttgryta som blev så god och så hade vi mat för flera dagar.
1kg finare nötkött
1 stort paket sidfläsk
1 paket bacon
3-4 charlottenlökar
3 vitklyftor
Tomatpuré
1 köttbuljong
1 grönsaksbuljong
Peppar
Torkad grytblandningskrydda
Ca 5 dl rödvin
Vatten
Maizena
Grädde
Bryn köttet i smör på en stekpanna. Stek sist baconet. Hacka löken under tiden. När köttet är brynt häll över i en gryta. Häll sedan i vatten i stekpannan så att du får med alla smaker. Blanda allt förutom grädde i grytan och ha så mycket vätska täcker köttet. Låt koka i tre timmar. Jag lät den sen stå kallt över natten och värmde upp den igen dagen efter och hällde i grädden.
Serverade blomkåls- och palsternackspuré till grytan och det blev så gott. Barnen mumsade på och ville ha mera. Harry fick i sig själv en hel portion mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar