torsdag 14 mars 2013

Middagstips

Har fått smak för grytor. Än så länge har jag bara använt mig utav kastruller men Anders har beställt hem en gryta som jag väntar på med spänning. Gjorde i förrigår en köttgryta som blev så god och så hade vi mat för flera dagar.

1kg finare nötkött
1 stort paket sidfläsk
1 paket bacon
3-4 charlottenlökar
3 vitklyftor
Tomatpuré
1 köttbuljong
1 grönsaksbuljong
Peppar
Torkad grytblandningskrydda
Ca 5 dl rödvin
Vatten
Maizena
Grädde

Bryn köttet i smör på en stekpanna. Stek sist baconet. Hacka löken under tiden. När köttet är brynt häll över i en gryta. Häll sedan i vatten i stekpannan så att du får med alla smaker. Blanda allt förutom grädde i grytan och ha så mycket vätska täcker köttet. Låt koka i tre timmar. Jag lät den sen stå kallt över natten och värmde upp den igen dagen efter och hällde i grädden.

Serverade blomkåls- och palsternackspuré till grytan och det blev så gott. Barnen mumsade på och ville ha mera. Harry fick i sig själv en hel portion mat.



Inga kommentarer: