fredag 26 april 2013

Harry 1 år

Nu har lille Harry hunnit fylla ett år. Han är en glad liten prick som har blivit ännu gladare efter att astmamedicinen sattes in. Däremot är det inte så kul att få den.

Motoriskt skulle jag säga att Harry är normal. Han kryper, klättrar och går längs med möbler och gåvagn. Står en stund utan stöd också. Som sagt han klättrar överallt. In i kylskåpet, när jag byter blöja och upp på pallen vid diskbänken. Att stå där vid diskbänken och pyssla är hans favorit. Han ser ju oss ofta stå där och vill göra likadant. Även syrran står ofta där och gör sina mackor eller hjälper till med maten.

Harry har pincettgrepp och börjar leka mer avancerade lekar. Han bankar med hammare, pratar i telefon, leker med bollar, bilar och med stora syrran. Tittut lekar är väldigt roliga. Han tycker om att få vara med och "hjälpa" till.

Harry kan uppåt 10 ord och han uttalar rätt. Han blandar med svenska och finska. Han säger: tack, bil, kaka, lamppu, kirja, kenkä och fler ord. Sen så babblar han på som en pratkvarn med egna ord. Riktigt fokuserad kan han vara när han berättar ngt för oss.

Lille Harry är ju väldigt liten. Nu på 1-års kontrollen vägdes och mättes han. Han hade gått ner 150 g i vikt istället för upp. Så det blir fler prover och väntan på tid till barn mottagningen. Men han hade iaf vuxit 1,5 cm och är nu 70 cm kort.







3 kommentarer:

Ellan sa...

Sötaste Harry. Det är väl svårt att lägga på sig extra vikt om man är i rörelse så mkt som Harry. Han gör av med mer än han får i sig;)

Håller han utkik efter Engla i fönstret???

Utv.mässigt gör han som Engla och att klättra är ju toppen;)

Astmamedicin står inte heller högt på hennes lista men ett måste.

Lite gräddiga saker, extra olja på maten samt ett stort lager smör på mackan gör kankse susen. Många kramar till duktiga sötlöken Harry och hoppas på dejt i sommar;)

Anonym sa...

Åh finaste Hajje! Jag saknar er. Ska bara bli frisk så måste vi ses. Hajje ska få en present samt en slev ;) puss/Mia

Jenny sa...

Stackars lillklimpen, hoppas de kommer på varför han inte riktigt växer ordentligt, om det bara är genetiskt eller om det är ngt ämnesomsättningsfel eller så någonstans. Fin är han ju ändå. :-)