onsdag 29 mars 2017

Harry

Harry krampade igen igår på förskolan. Han har inte krampat sedan han var inlagd på sjukhuset förra året. Jag hade precis lämnat honom på förskolan och kommit hem igen när de ringde och sa att han hade ramlat. När jag kom dit så berättade de att han hade krampat och ramlat bakåt från bänken. Hans bästa kompis tog emot honom så han dämpade lite utav fallet. Harry krampade på vänster sida igen. Han satt lugnt i soffan när jag kom men hans pedagoger var rätt skärrade. De är superfina pedagoger.

Jag körde Harry till akuten på Huddinge och vi blev direkt omhändertagna. Harry fick ta massa blodprover. Sen gjorde vi EEG och där somnade han i min famn. Efter EEG fick vi göra lumbalpunktion för att ta prover. EEGt visade att han hade haft ett epileptiskt anfall. Men läkarna vill inte sätta diagnosen epilepsi ännu utan de söker efter en infektion i hans kropp. Kan vara så att han är extra känslig efter encefaliten och att ett virus har retat hans hjärna. Kan även vara så att han har fått en ny encefalit och att vattkoppsviruset kan vara orsaken igen. Vi var hela dagen på sjukhuset och hann fika och leka. Anders kom också till sjukhuset. Harry var super duktig och fick mycket beröm. 

Läkaren tyckte att han skulle sova med oss i natt så vi bar in honom till oss när vi skulle sova. Vi ville ha lite koll på honom. Idag och imorgon får han vara hemma med oss så att vi kan se vad som händer. Han får även medicin i förebyggande syfte. Imorgon får vi provsvaren och vi kommer att bli kallade till neurologen snart. Idag har Harry varit på gott humör och inte haft ont i huvudet. Han är pigg och sig själv igen tack och lov.


2 kommentarer:

Ellan sa...

Puss och kram från oss, ni är bäst💕

Ellan sa...

Puss och kram från oss, ni är bäst💕