tisdag 26 oktober 2010

Tiden på BB

Efter förlossningen fick vi äntligen komma upp på Södra BB och in till vårt underbara rum. Det var ett stort och luftigt rum med sköna elektriska sängar som man kunde ställa i vilket läge som helst. Eget badrum med badkar fanns det. Vi gick och lade oss på en gång och försökte sova lite. Men Lovisa hade andra planer hon. Hon lät oss sova bara korta stunder. Barnmorskorna kom ibland in och tittade till oss och de var också super gulliga. På kvällen bestämde vi oss för att gå upp och ta en tur runt i avdelningen. Direkt när vi kom ut i korridoren där det var rörelse blev Lovisa lugn och glad. Vi hittade ett dagrum där vi satte oss ner en stund för att titta på vårt mirakel. Då var Lovisa 12 timmar gammal. Vad gör inte ungen? Jo hon tittar rakt i ögonen och ler! Mitt hjärta smälte totalt! Kunde inte slita blicken från hennes vackra ögon! Sen grimaserade hon för oss lite finurligt och lipade. Hahah hon var så söt.




Under natten och förmiddagen så ville inte Lovisa riktigt amma. Hon sög på sin tunga. Lite verkade hon få i sig för hon skötte magen och mekoniumet började ändra färg. Under läkarkontrollen var hon så snäll och lät både läkarstudenten och läkaren att undersöka henne grundligt. Alla reflexerna var på plats och normala. Doktorn berömde Lovisa hela tiden och grattade oss för ett prakt exemplar! Ja då var man måttligt stolt över sin lilla älskling! Lovisa var så snäll att hon lät också doktorn titta in i hennes ögon så pass väll att hon kunde se näthinnan. :)



Vi fick stanna en natt till för Lovisa inte kunde suga på bröstet som hon skulle. Det tyckte vi kändes skönt. Anders mamma Kaisa, och mina kära vänner Estelle och Mia kom på besök. Såklart köpte flickorna en massa presenter fast de inte behövde det och fina sådana också! På kvällen tog vi en promenad till Pressbyrån och så tänkte vi titta på Wallander. Men Skruttan ville inte se på film. Hon var jätte ledsen och mammas hjärta höll på att brista. Nattbarnmorskan var supersöt och försökte hjälpa oss med amningen. Men ändå kämpade vi i nästan 4 timmar! Då kom hon in med ersättning i en medicinkopp. Det slukade Lovisa på en gång och sedan somnade hon. På morgonen vid sex tiden var det samma visa igen. Nattsköterskan kom åter igen in med ersättning och Lovisa blev så nöjd så.

Under kvällen och natten upptäckte vi att Lovisas öga började vara och svullna igen. Så hon fick träffa barnläkaren som ordinerade ögondroppar. Hon har antagligen fått en vanlig hudbakterie i ögat och det är vanligt att spädbarn får det. Men för att det var så aggressivt så fick hon droppar för det.

Barnmorskan Inga-Lill var en äldre finska och henne kom vi bra överens med. Hon hjälpte oss med amningen så gott det gick. Till slut kom hon in med en elektronisk bröstpump. Hahah man ser verkligen ut som en mjölkkossa! Det ser för hysteriskt kul ut! Anders började skratta, och det gjorde jag också såklart. Så kallade han mig för kossa ;) Hahah nej men Anders har verkligen hjälpt mig. Han sitter bredvid och försöker hitta på olika lösningar hur vi ska göra. Han intresserar sig i hur mycket mjölk som kommer engagerar sig verkligen i att vi ska få detta att funka. Han är inte alls påtvingande utan jätte stöttande. Men vi bestämde oss iaf att hyra pumpen hem och den tänker vi hyra så länge som det behövs.

När det var dags att åka hem kände vi oss trygga och nöjda för vi hade fått mycket peppning och stöttning av personalen. Och det var så skönt att veta att Skruttan var mätt iaf. Hade inte klarat av om hon hade behövt vara hungrig för att mjölken jag hade i mina bröst inte räckte till.

2 kommentarer:

Maria sa...

Hon är ju för söt!!! Hur mår du nu, har du hämtat dig helt efter förlossningen?

Hur går det med amningen nu då, eller få du fortfarande komplettera med ersättning? Någon sa att man skulle ha med sig en nappflaska för att slippa koppmatning (som tydligen var väldigt kladdigt) - när övergick ni isf till flaska?

Caroline sa...

Åhh..låter som ett underbart BB! Jag blir nästan tårögd när jag tänker på hur Isabelle bara skrek i tre dagar för att det inte kom någon mjölk hos mig. Och ingen kom med ersättning och de släppte hem oss utan att kontrollera att det började komma mjölk. Vi fick själva ta reda på allt och köpte tillslut ersättning på fjärde dagen och DÅ var det en annan bebis. En MÄTT bebis...På femte dagen började det komma lite mjölk... Vad skönt att du slapp gå igenom detta! Ha det så mysigt nu. Kram